Signe Meirāne

Ēdienu eksperte, www.cetrassezonas.lv

Es jau kopš bērnības ēdu dabīgi. Dzīvoju Cēsīs, mums bija pašiem savs dārzs, kurā auga viss kaut kas, un to, kas neauga, dabūjām no omēm, radiem un paziņām. Es vienmēr esmu zinājusi, ka pareizākā izvēle ir ēst dabīgi, un to darīju jau tad, kad tas nebija “modē”. Studiju biedri apliecinās, ka jau tajā laikā “degu” par dabīgu pārtiku, kas nav ļoti tipiski studenta vecumā, bet lielākais pagrieziens notika tad, kad piedzima pirmā meita. Tieši viņas ierašanās pasaulē man apstiprināja, ka es daru pareizi un tā turpināšu, jo viņas veselība ir mana un mūsu ģimenes atbildība, un slinkums sarūpēt labāko pārtiku nav nekāds attaisnojums. Mēs šodien mājās cenšamies ēst maksimāli bioloģiski. Protams, ka ne vienmēr tas sanāk – visbiežāk izņēmumi ir ceļojumos un restorānos. Tomēr, ja parevidētu manus plauktus mājās, tad 80% no produktiem būtu eko zīmīte – sākot no brokastu pārslām, cukuriem, miltiem, pastām līdz pat garšvielām un arī svaigajiem produktiem ledusskapī. Es esmu par to, ka mums ir jādomā, ko mēs ēdam, kā ēdam, un bioloģiskā pārtika ļauj mums arī parūpēties par ilgtspējīgu saimniekošanu.  

Padalies

Mūsu vēstneši