Raimonds Zommers

Pavārs

Savā šefpavāra darbā esmu novērojis, ka arvien biežāk cilvēki seko pārtikas produktu izcelsmei un to audzēšanas gaitai, un tam loģiski seko bioloģiskās pārtikas izvēle. Kāpēc tā? Domāju, ka tas ir skaidrs - audzējot bioloģisko pārtiku netiek lietoti sintētiskie mēslojumi un pesticīdu indes, ir izmantots dabīgs mēslojums un vairāk roku un domu spēks. Man kā pavāram tas ļauj pagatavot ēdienus ar bērnības garšām. Man arī ir svarīgi, lai nepazustu vēsturiskā un vietējā saikne ar pārtiku, ko gatavoju. Bioloģisko produktu izmantošana palīdz saglabāt oriģinālās garšas un pārliecību, ka pagatavotais ēdiens ir tik labs, cik vien tas ir iespējams. Es nevaru izcelt vai noniecināt kādu atsevišķu bioloģisko produktu grupu, jo visas ir līdzvērtīgas, lai sanāktu kvalitatīvs un garšīgs iznākums. Kā jau esat nojautuši no manis teiktā – es esmu par bioloģisko pārtiku!

 

Padalies

Mūsu vēstneši