Laura Grēviņa

žurnāliste

Daudzas ģimenes pievēršas bioloģiskiem uzturam līdz ar bērna ienākšanu ģimenē. Tomēr šis nav manas ģimenes gadījums, jo sākām vairāk interesēties par pārtikas izcelsmi laikā, kad sāku strādāt pārtikas nozarē - aptuveni pirms gadiem 3 - 4. Izzinot stāstus, kas slēpjas aiz dažādiem produktiem un to ražošanas, pat nedomājot veikalos rokas arvien vairāk stiepās pēc bioloģiskiem produktiem. Bija sajūta, ka bioloģiska pārtika ir vērtīgāka mūsu organismiem. 

Vispirms sākām iegādāties bioloģisko gaļu. Kopš es pirmoreiz pagaršoju bioloģisko vistu, nekad nav kārojies atgriezties pie "parastās". Pat manam vīram, kuram vista līdz šim nebija garšojusi, bioloģiskā vista kļuvusi par vienu no iecienītākajiem ēdieniem.  Tad sekoja dārzeņi, olas, piena produkti. Kā pēdējo no bioloģiskā klāsta sākām iegādāties arī graudaugus un pākšaugus, garšvielas. Un nu jau varu teikt, ka gandīz visi produkti, ko iegādājamies ir bioloģiski, protams, ar saprātīgiem izņēmumiem. Mēs, mana ģimene, uzticamies bioloģiskam sertifikātam uz produkta un cenšamies izvērtēt katru pirkumu. Līdz ar bioloģiskas pārtikas lietošanu loģiska izvēle šķiet arī dabai draudzīgi tīrīšanas līdzekļi. Pa šo laiku, kopš pievērsāmies bioloģiskai pārtikai, tā ir ne tikai bioloģisku produktu pirkšana, bet arī mūsu dzīvesveids, un nesagādā nekādus sarežģījumus ikdienas dzīvē un plānošanā. 

Ir trīs galvenie iemesli kāpēc mēs izvēlamies bioloģisku pārtiku: 

1. GARŠA. Ēdiens, kas pagatavots no bioloģiskiem produktiem garšo daudz labāk, svaigāk un tīrāk. Pagaršojot kādu ēdienu var just, vai tā pagatavošanā izmantoti labi vai ne tik labi produkti.

2. VESELĪBA. Mēs ticam, ka ar kvalitatīvas ( bioloģiskas) pārtikas lietošanu uzturā iespējams pagarināt mūža ilgumu, stiprināt savu imunitāti un izvairīties no slimībām , tādējādi arī ietaupot medicīnas izdevumiem. Īpaši svarīgi, ka veselīgs uzturs jau no pirmās dzīves dienas tiek arī mūsu gadu vecajam dēliņam. 

3. VIDE. Mēs, cilvēki, saražojam tik daudz atkritumu, ka dažreiz liekas - no kā tas viss? Visam, ko mēs iegādājamies ir iepakojumi, kas jāizmet. Tad vēl tas, kas no nopirktā paliek pāri… Iegādājoties bioloģisku pārtiku, kas dažās produktu grupās mēdz būt dārgāka, esam spiesti pārdomāt - cik tiešām mums nepieciešams?  Un ne mazāk svarīgi - kā tiek ražots tas, ko mēs ikdienā lietojam un kādas sekas uz vidi atstāj. Mūsdienās ir izvēle nebūt egoistam un ar saviem pirkšanas paradumiem ietekmēt vispārējo vides stāvokli.

Es pievienojos šai kampaņai, jo ticu, ka ir daudzi cilvēki, kas nav aizdomājušies par to, kā ar kaut viena bioloģiska produkta iegādi nedēļā viņi izdarīs pakalpojumu ne tikai sev, bet arī videi draudzīgiem zemniekiem un zemeslodei kopumā.

Padalies

Mūsu vēstneši