Eva Kataja

Uztura speciāliste, www.dabigsuzturs.lv vadītāja

Zināt visu par pārtikas produktu uzturvērtību un to ietekmi uz veselību ir mans uztura speciālista pienākums. Savukārt gardu un veselīgu ēdienu gatavošana ir ne tikai mana darba sastāvdaļa, bet arī mana aizraušanās. Eksperimentu rezultātā esmu atklājusi, ka bioloģiski audzēti produkti nudien ir gardāki, un to uzturvērtību apstiprina arī pētījumi - piemēram, bioloģiskā gaļa, olas un piena produkti ir ar pavisam citu garšu un tajos ir vairāk omega 3 taukskābju.

 

Par bioloģiski audzētu pārtiku tā nopietnāk aizdomājos, studējot ārzemēs, kur kādā no semināriem analizējām pesticīdu ietekmi un bioloģiskās pārtikas plusus un mīnusus. Tad arī sāku pievērst uzmanību veikalu plauktos esošajiem bioloģiskajiem produktiem. Nevaru gan teikt, ka kopš tā brīža esmu uz “100% bioloģiskās pārtikas diētas”, taču, kad vien ir iespēja, priekšroku dodu šādai dabīgai un tīrai pārtikai. Pakāpeniski mudinu to darīt arī citiem. Lai arī to īstenot ikdienā var būt sarežģītāk, nesenā pievienošanās tiešās pirkšanas pulciņam, ir ievērojami atvieglojusi bioloģiskās pārtikas pieejamību. 

Padalies

Mūsu vēstneši