Piekopjot aktīvu dzīvesveidu un ikdienā nodarbojoties ar sportu, lieliski saprotu, kāda nozīme mūsu fiziskajā un garīgajā attīstībā ir uzturam. Mēs esam tas, ko mēs ēdam. Izvēlos bioloģiski audzētu pārtiku, jo tikai tā varu būt pārliecināts, ka sniedzu savam ķermenim labāko.
Mans iemesls bioloģiskas pārtikas lietošanai ir sekojošs - atbildība pret dabu, vidi, dzīvniekiem un savu veselību. Uzskatu, ka bioloģiskās pārtikas ražošana veicina saudzīgāku un ilgtspējīgāku lauksaimniecību. Tāpat man ir svarīgi atbalstīt vietējos ražotājus, kas piedāvā alternatīvas lielo veikalu ķēžu vienveidīgajai un bieži vien neētiski audzētajai pārtikai.
Bioloģisko pārtiku sākām iegādāties bērnu dēļ - viņiem gribas sarūpēt vislabāko it visā, protams, cik tāl' tas ir mums pa kabatai. Bijām pārsteigti, aptverot, ka iegādāties bioloģisku pārtiku nemaz nesanāk dārgāk - patiesībā var pat ietaupīt, nedodoties uz lielveikalu. Un tā ir nesalīdzināmi veselīgāka un gardāka - kad pirmo reizi pēc ilgiem gadiem ēdām pašu audzētu tomātu ar krējumu, ko iegādājāmies no zemniekiem tiešās pirkšanas pulciņā, mutē ielija bērnības garša. Tagad nespējam iedomāties mūsu ikdienu bez "īstā ēdamā no lauku sētas" - tā to sauc mūsu bērni.
Pirmkārt, bioloģiskā pārtika ir veselīgāka, tīrāka, labāka. Ja es varu izvēlēties produktu, kas ir labs un tīrs, bet cena ir līdzīga vai tikai mazliet augstāka, tad es, protams, izvēlēšos bioloģisku produktu. Otrkārt, ražošana. Tāpēc, ka tā ir cilvēcīgāka - ar cieņu pret dabu, patērētājiem un darbiniekiem. Treškārt, ja tie ir latviešu bioloģiskie produkti, es varu atbalstīt vietējos ražotājus, zemniekus, valsts ekonomiku un tas man liekas ļoti svarīgi.
Bio vai vienkārši tīru pārtiku izvēlos, jo tā garšo labāk, atbilstošāk, un dod labumu, nevis sliktumu. Tas attiecas ne tikai uz manu ēdienu, bet arī uz mājlietām, pārvietošajos, apģērbu un dzīves veidu. Un ja var, es izvēlos vietējo, nevis atlidojušo produktu un cilvēka darbu - labums gan gaisam, ko elpoju, gan ekonomikai.