Ance Anna Šternberga

Mācās naturopātijas koledžā Londonā (College of Naturopathic medicine London), veselības bloga www.topivesels.lv radītāja, kā arī grāmatas "Topi Vesels" autore

Lai cilvēkam būtu motivācija izvēlēties bioloģisku, dabīgu pārtiku un produktus, ir, pirmkārt, pašam jābūt ieinteresētām un informētam par to, kādu pārtiku iegādājies, kāda ir tās ietekme uz organismu. Nav noslēpums, ka daudzas slimības ir saistītas tieši ar uzturu, un daudzas ar to var arī ārstēt – par to esmu pati pārliecinājusies savā pieredzē! Esmu arī daudz interesējusies par jaunākajiem zinātniskajiem pētījumiem par agroķimikāliju, pesticīdu atliekvielu un ģenētiski modificētu organismu klātbūtni pārtikā – mani tie ir pārliecinājuši kļūt par bioloģiskās pārtikas atbalstītāju.

Bioloģiskas pārtikas ražošanai ne tikai neizmanto pesticīdus, videi, augiem un cilvēkiem nelabvēlīgos mēslojumus un citu ķimikāliju piemaisījumus, bet, kā liecina arvien vairāk pētījumi, tā satur arī vairāk uzturvielu, antioksidantu, un nenoliegšu - arī mīlētu roku enerģiju. Dabīgi auguši produkti satur visu to, par ko runā gudras grāmatas, slavinot dārzeņus, ogas, zivis, olas un mājās audzētu gaļu.

Šajā pasaulē nav iespējams izvairīties no visa, kas var radīt nelabvēlīgu ietekmi uz organismu, taču mēs varam darīt labāko, kas ir mūsu spēkos, un bioloģiska pārtika ir viens no soļiem šajā virzienā. Ja nevaram sevi glābt no visa, tad varam samazināt potenciālo risku, apzinoties šo risku, apzinoties sekas un radot apzinātas izvēles savā dzīvē.

Padalies

Mūsu vēstneši