Ivars Kalviņš
Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktors profesors Ivars Kalviņš ir viens no Latvijas vadošajiem zinātniekiem un izgudrotājiem, LZA, kā arī Eiropas zinātņu un mākslu akadēmijas loceklis. Viņš ir saņēmis daudzus Latvijas un citu valstu apbalvojumus.
Bioloģiskās lauksaimniecības (pesticīdus un ģenētiskos organismus nelietojošas lauksaimniecības) attīstība ir nepieciešama, lai dotu iespēju cilvēkiem iegādāties pārtiku, kas neapdraud viņu veselību. Ģenētiski modificētās pārtikas ietekme uz vidi un cilvēku nav ilgtermiņā izpētīta.
Kuņģa-zarnu trakta mikroflora, kas piedalās kā barības sagremošanā, tā arī imūnaizsardzībā pret patogēno organismu invāziju, reaģē gan uz ģenētiski izmainītu augu kā barības avotu lietošanu pārtikā, gan arī uz konservantu, stabilizatoru, krāsvielu, emulgatoru, bet, it īpaši – uz dažādo augu aizsardzības līdzekļu uzņemšanu ar barību. Fungicīdi (pretsēnīšu līdzekļi) un konservanti darbojas arī mūsu kuņģa zarnu traktā, nomācot vienus mikroorganismu un paverot iespējas citu, to skaitā arī slimības izraisošu, attīstībai.