Dzeltenā biete cepta ar saknēm garšaugu garozā, pasniegta amoliņa siera mērcē ar zaļumiem

Ingmārs Ladigs
Sastāvdaļas: 

4 personām vajadzēs:

Dzeltenās bietes (vidējas) - 2 gab

Burkāni (dažādu krāsu) - 6 gab

Sakaņu selerija- 1 gab      

Kolrābis - 1 gab

 

Mīklas garozai :

Kartupelis vārīts - 1 gab

Sīpols - 1 gab

Ķiploks - 4 daiviņas

Timiāns - 2 zariņi

Rozmarīns - 2 zariņi

Oregano - 1/2 tējkarotes

Milti - 400 gr

Garšvielas

 

Siera mērcei:

Amoliņa siers, 1 gadu izturēts - 200 gr

Ūdens - 200 gr

Svaigi zaļumi - 1 kārbiņa              

Pagatavošana: 

Saknes nomazgā un sagriež porciju gabalos. Sagatavo mīklu: virtuves kombainā liek sausās garšvielas, nomizotu sīpolu, notīrītus ķiplokus, vārītu kartupeli un garšvielas, labi sakuļ līdz veidojas viendabīga masa. Masu izņem no kombaina, liek bļodā un pieber miltus, maisa līdz veidojas stingra mīkla. Mīklu izrullē un viducī kārto saknes, veido klaipu un malas saņem kopā. Pāri visam var pārbērt garšaugus (timiānu, rozmarīnu un oregano), liek cepeškrāsnī cepties uz 160C 55min.

 

Izņem no krāsns, atlauž garozu un saknes liek uz šķīvja. Paralēli gatavo mērci: sieru sablenderē vai sarīvē ļoti smalki, uzvāra ūdeni un atdzesē līdz vidēji siltam, sajauc ar sieru un labi sakuļ virtuves kombainā līdz veidojas siera mērce (ja siers nekūst, tad sakulto masu pārliek katliņā un nedaudz pasilda. Nevar vārīt, silda līdz 50C).

 

Uz saknēm liek svaigus zaļumus un pārlej ar amoliņa siera mērci.

Padalies

Citas receptes