Tofu - nezāļu lodītes tomātu mērcē

Dita Lase
Sastāvdaļas: 

Stingrais tofu - 200g

Spināti 100g

Lakšu lapas – 5 vai 1 daiviņa ķiploka

Turku zirņu milti – 50g

Ingvers - ½ tējk.

Rīvēta citrona miziņa - ½ tējk.

Sojas mērce – 1 tējk.

Buntīte nezāles - labāk saldākas, kā virza, balandas, nātres u.tml.

Pēc vēlēšanās - zaļumu pulveris (piemēram, kale (lapu kāposts) vai kviešu asni)
Eļļa

Tomātu mērce pasniegšanai

Pagatavošana: 

Sadrupina tofu. Nezāles un spinātus noblanšē (pusminūti verdošā, pusminūti ledusaukstā ūdenī), kopā ar lakšiem (vai ķiploku) sīki sagriež. Visas sastāvdaļas samīca mīklā. Saveļ valrieksta lieluma lodītes. Fritē karstā eļļā apmēram 7 minūtes zeltaini brūnas. Liek uz papīra salvetes, nosusina lieko eļļu.

Pasniedz karstas, pārlietas ar tomātu mērci.

Padalies

Citas receptes