Tofu - nezāļu lodītes tomātu mērcē
Dita Lase
Sastāvdaļas:
Stingrais tofu - 200g
Spināti 100g
Lakšu lapas – 5 vai 1 daiviņa ķiploka
Turku zirņu milti – 50g
Ingvers - ½ tējk.
Rīvēta citrona miziņa - ½ tējk.
Sojas mērce – 1 tējk.
Buntīte nezāles - labāk saldākas, kā virza, balandas, nātres u.tml.
Pēc vēlēšanās - zaļumu pulveris (piemēram, kale (lapu kāposts) vai kviešu asni)
Eļļa
Tomātu mērce pasniegšanai
Pagatavošana:
Sadrupina tofu. Nezāles un spinātus noblanšē (pusminūti verdošā, pusminūti ledusaukstā ūdenī), kopā ar lakšiem (vai ķiploku) sīki sagriež. Visas sastāvdaļas samīca mīklā. Saveļ valrieksta lieluma lodītes. Fritē karstā eļļā apmēram 7 minūtes zeltaini brūnas. Liek uz papīra salvetes, nosusina lieko eļļu.
Pasniedz karstas, pārlietas ar tomātu mērci.
Padalies
Citas receptes
galvene