Bez čaumalas olas sagatavotas cidonijās ar apceptu maizi un sviesta mērci

Ingmārs Ladigs
Sastāvdaļas: 

4 personām vajadzēs:

Olas - 8 gab

Cidonijas - 6 gab

Sīpoli - 1 gab

Timiāns - 3 zariņi

Estragons - 3 zariņi

Lauru lapas - 1 gab

Sviests - 60 gr

Sinepes - 20 gr

Maize cepšanai - 8 gab (papildus sviests apsmērēšanai pirms cepšanas)

Garšvielas

Pagatavošana: 

Katliņā liek sagrieztu sīpolu un apcep līdz karamelizējas, pievieno timiānu, estragonu un sagrieztas cidonijas, attīrītas no sēkliņām, pārlej ar 1 litru ūdens, uzvāra līdz veidojas garša, pievieno sāli un lauru lapu. Olas iesit krūzītē un ielej cidoniju novārījumā, vāra 3 minūtes un izņem no novārījuma. Sviestu sajauc ar sinepēm un pievieno  2 ēdamkarotes karstu cidoniju novārījumu (izkāstu caur sietu), sviestu izmaisa, olas liek karstumizturīgā traukā uz apceptām maizītēm un pārlej ar sviesta mērci, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep pāris minūtes, lai mērce aprauj olas. Izņem no krāsns, tad servē ar svaigiem zaļumiem uz šķīvja un pārlej ar mērci, kas palikusi cepeša traukā.

Padalies

Citas receptes