Bez čaumalas olas sagatavotas cidonijās ar apceptu maizi un sviesta mērci
4 personām vajadzēs:
Olas - 8 gab
Cidonijas - 6 gab
Sīpoli - 1 gab
Timiāns - 3 zariņi
Estragons - 3 zariņi
Lauru lapas - 1 gab
Sviests - 60 gr
Sinepes - 20 gr
Maize cepšanai - 8 gab (papildus sviests apsmērēšanai pirms cepšanas)
Garšvielas
Katliņā liek sagrieztu sīpolu un apcep līdz karamelizējas, pievieno timiānu, estragonu un sagrieztas cidonijas, attīrītas no sēkliņām, pārlej ar 1 litru ūdens, uzvāra līdz veidojas garša, pievieno sāli un lauru lapu. Olas iesit krūzītē un ielej cidoniju novārījumā, vāra 3 minūtes un izņem no novārījuma. Sviestu sajauc ar sinepēm un pievieno 2 ēdamkarotes karstu cidoniju novārījumu (izkāstu caur sietu), sviestu izmaisa, olas liek karstumizturīgā traukā uz apceptām maizītēm un pārlej ar sviesta mērci, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep pāris minūtes, lai mērce aprauj olas. Izņem no krāsns, tad servē ar svaigiem zaļumiem uz šķīvja un pārlej ar mērci, kas palikusi cepeša traukā.