Kefīra kūlīmērce ar svaigo sieru, kailgraudu miežiem un auzu pārslām, pasniegta ar svaigiem zaļumiem un olā iejauktu linsēklu eļļu

Ingmārs Ladigs
Sastāvdaļas: 

4 personām vajadzēs:

Kefīrs Baltais eko kefīrs - 300gr

Krēmsiers (mascarpone, krem fresh) - 300gr

Gurķis - 100gr

Piparmētra svaiga - 1 zariņš

Kailgraudu mieži - 100gr

Auzu pārslas - 100gr

Timiāna zariņs - 1gab

Seleriju kāti - 1gab

Olas dzeltenums - 2gab

Etiķa novārījums - 10 ml

Linsēklu eļļa - 50 ml

Svaigi zaļumi un dīgsti (zaļie zirnīši, spināti, dilles,  pētersīļi, saulespuķu sēklas utt.)

Garšvielas

Pagatavošana: 

Kailgraudu miežus nomazgā, liek uz paplātes un cep cepeškrāsnī 160 grādos, 20 minūtes. Izņem no cepeškrāsns, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra un pievieno garšvielas. Vāra 40 minūtes, līdz kļūst mīksti, noskalo zem ūdens un pārliek uzglabāšanas traukā.

 

Kefīru kopā ar svaigo sieru liek virtuves kombainā, pievieno gurķi, kuram izņemtas sēklas, un piparmētru lapiņas. Sakuļ līdz veidojas viendabīga masa.

 

Uz pannas liek timiāna zariņu, ber auzu pārslas un novārītos kailgraudu miežus. Izsild,a līdz jūtama smarža, atdzesē.

 

Svaigus zaļumus pārlasa, nomazgā un nožāvē. Sajauc kopā ar apceptajām auzu pārslām un kailgraudu miežiem. Pievieno salmiņos sagrieztu selerijas kātu.

 

Gatavo mērci: linsēklu eļļu nedaudz uzsilda, olu dzeltenumus liek bļodiņā, pievieno etiķa novārījumu un iemaisa linsēklu eļļu, līdz veidojas krēmīga mērce, pieliek garšvielas.

 

Šķīvī kārto svaigo kūlīmērci, tad svaigos zaļumus ar auzu pārslām un kailgraudu miežiem. Pa virsu lej olu dzeltenumu mērci ar linsēklu eļļu. Pasniedz ar svaigi maltiem pipariem.

Padalies

Citas receptes