Kazas siera kampa ar kolrābi ābolu sulā un aveņu rupjmaizes mērci sagatavotu ar medu un liepziedu tēju

Ingmārs Ladigs
Sastāvdaļas: 

4 personām:

 

Kazas siera kampai:

Kazas siers  (svaigais) - 250 gr

Olu dzeltenumi - 5 gab

Saldais krējums - 100 ml

Garšvielas -(muskatrieksts, sāls, pipari)

 

Kolrābis ābolu sulā:

Āboli - 6 gab

Kanēlis - 1 standziņa

Vaniļa - (nedaudz)

Svaigs baziliks - 2 kātiņi

Kolrābis - 1 gab

 

Rupjmaizes mērce ar avenēm:

Medus - 50 ml

Avenes - 100 gr

Mellenes - 100 gr

Liepziedu tēja - 50 ml (uzlējums)

Rupjmaizes - 100 gr

Etiķa sīrups - 30 ml (etiķis + cukurs 1:1 savārīts)

Pagatavošana: 

Kazas siera kampai:

Saldo krējumu liek katliņā un uzvāra ar garšvielām (līdz novārās apmēram puse no daudzuma). Olu dzeltenumus liek bļodiņā (ūdens peldē) un maisot izsilda, pievieno palēnām saldā krējuma novārījumu un maisa, līdz masa sāk biezēt. Putotājā liek kazas sieru un lēnām saputo kopā ar olu un saldā krējuma maisījumu. Kad masa labi saputojusies, ņem marles kvadrātiņu, un viducī liek apmēram 3 ēdamkarotes kazas siera, saņem marles malas un veido formu (kampu). Liek uz pāris stundām ledusskapī, lai atdziest.

 

Kolrābis ābolu sulā:

No āboliem izgriež 8 daiviņas (bez mizas un sēklām), pārējos ābolus izspiež sulā, liek ābolu sulu katliņā, pievieno garšvielas (izņemot baziliku). Paralēli sagriež nomizoto kolrābi - apmēram 0.5 cm plānās šķēlēs. Ābolu sulu uzvāra līdz ievelkas garšvielas (nokāš) un pārlej pāri ābolu daiviņām un kolrābja šķēlēm, pievieno baziliku. Atstāj siltā vietā, lai ievelkas garša.

 

Rupjmaizes mērce ar avenēm:

Rupjmaizi salauž nelielos gabaliņos un uz pannas izsilda. Sajauc mellenes, avenes, medu, liepziedu tējas uzlējumu un rupjmaizi, pievieno etiķa sīrupu, sakuļ virtuves kombainā līdz veidojas viendabīga mērce. Berž caur caurduri, sagatavoto mērci atstāj vēsā vietā.

 

Sastāvdaļas kārto uz šķīvja, sākumā mērci, tad ābolus un kolrābi, liek svaigas ogas (mellenes un avenes). Kazas siera kampu un ēdienu pārlej ar medu, pārber ar maltiem pipariem un svaigu mētru.

Padalies

Citas receptes