Graudaugi un graudaugu izstrādājumi

Graudaugi ir uz mūsu galda katru dienu – maize, pasta, putras, klimpas, kūkas, brokastu pārslas – bet no kurienes tie tur nonākuši? Anglijā veikts pētījums parādījis, ka divas trešdaļas veikalā nopērkamās maizes satur pesticīdu atliekvielas [links uz http://www.pan-uk.org/files/Pesticides%20in%20Your%20Daily%20Bread%20guide%20-%20FINAL%20(1).pdf Graudi ir mazi, tāpēc arī tie ir uzņēmīgāki pret ķīmiskām vielām un vairāk tās patur sevī. Bioloģiski audzētos graudaugu produktos tādu nebūs. Kvieši, rudzi, mieži, auzas, speltas kvieši, griķi, rīsi aug dabīgi, tiek mēsloti ar organisko mēslojumu, pret kaitēkļiem aizsargāti, izmantojot augu seku un dabīgos kaitēkļu ienaidniekus, bet nezāles iznīcina mehāniski.

 

No šiem graudaugiem top produkti, kuri satur arī citas, bioloģiski sertificētas izejvielas, un nekādu ĢMO. Lai graudaugi iegūtu bioloģisko sertifikātu, jābūt sertificētiem visiem produkta dzīves posmiem – audzēšanai, malšanai, fasēšanai, un arī tālākai pārstrādei. Ja esat iegādājies produktu, piemēram, maizi ar zaļo ekolapiņu, tad varat būt droši, ka tas ir īsts, tīrs bioloģisks produkts.

 

Bioloģiskos graudaugus un to izstrādājumus var iegādāties lielākajos lielveikalos, ekoveikalos un Tiešajā pirkšanā. 
Padalies