Zivju zupa un cepts kartupelis uz rupjmaizes

Ingmārs Ladigs
Sastāvdaļas: 

4 personām vajadzēs:

Zivju buljons -1000 ml

Tomāti (vidēji) - 2 gab

Spināti - 75 gr

Asarīšu filejas  no 8 asarīšiem 

Zutis - 1 gab

Sīga - 2 gab

Sīpols - 1 gab

Rupjmaize - 500 gr

Kartupelis cepšanai - 2 gab

Ķiploki - 8 daiviņas

Olīveļļa - 2 ēdamkarotes

Krējums - 1 ēdamkarote

Lociņi - 1 buntīte

Garšvielas

Pagatavošana: 

Kartupeli nomazgā, sadursta un liek cepeškrāsnī cepties līdz mīksti. Zivju buljonu kopā ar garšaugiem uzvāra. Rupjmaizi, pusi no daudzuma, cep cepeškrāsnī līdz sausa, samaļ vai sadrupina.

 

Zivis izfilē un sagriež filejās, asari un sīgu iemarinē ar garšvielām, zuša fileju samarinē ar smalki sagrieztiem sīpoliem. Tomātiem noplaucē miziņu un sagriež smalkos gabaliņos, spinātus pārlasa un arī sagriež smalki.

 

Uzvārīto zivju buljonu izkāš caur samalto rupjmaizi, tad vēlreiz uzvāra un liek buljonā zivju filejas, noņem katliņu no uguns un pievieno sasmalcinātos tomātus un spinātus.

 

Cepto kartupeli pārgriež uz pusēm un izņem kartupeļu mīkstumu, olīveļļa apcepj sagrieztus ķiplokus un sajauc ar kartupeļu mīkstumu, pievieno krējumu un sagrieztus lociņas, pieliek garšvielas.

 

Rupjmaizi sagriež kumosu gabaliņos un virsū liek kartupeļu mīkstumu ar zaļumiem.

 

Zupu lej porciju traukos un pasniedz ar rupjamizes kumosiņiem.

Padalies

Citas receptes