Zivju zupa un cepts kartupelis uz rupjmaizes
4 personām vajadzēs:
Zivju buljons -1000 ml
Tomāti (vidēji) - 2 gab
Spināti - 75 gr
Asarīšu filejas no 8 asarīšiem
Zutis - 1 gab
Sīga - 2 gab
Sīpols - 1 gab
Rupjmaize - 500 gr
Kartupelis cepšanai - 2 gab
Ķiploki - 8 daiviņas
Olīveļļa - 2 ēdamkarotes
Krējums - 1 ēdamkarote
Lociņi - 1 buntīte
Garšvielas
Kartupeli nomazgā, sadursta un liek cepeškrāsnī cepties līdz mīksti. Zivju buljonu kopā ar garšaugiem uzvāra. Rupjmaizi, pusi no daudzuma, cep cepeškrāsnī līdz sausa, samaļ vai sadrupina.
Zivis izfilē un sagriež filejās, asari un sīgu iemarinē ar garšvielām, zuša fileju samarinē ar smalki sagrieztiem sīpoliem. Tomātiem noplaucē miziņu un sagriež smalkos gabaliņos, spinātus pārlasa un arī sagriež smalki.
Uzvārīto zivju buljonu izkāš caur samalto rupjmaizi, tad vēlreiz uzvāra un liek buljonā zivju filejas, noņem katliņu no uguns un pievieno sasmalcinātos tomātus un spinātus.
Cepto kartupeli pārgriež uz pusēm un izņem kartupeļu mīkstumu, olīveļļa apcepj sagrieztus ķiplokus un sajauc ar kartupeļu mīkstumu, pievieno krējumu un sagrieztus lociņas, pieliek garšvielas.
Rupjmaizi sagriež kumosu gabaliņos un virsū liek kartupeļu mīkstumu ar zaļumiem.
Zupu lej porciju traukos un pasniedz ar rupjamizes kumosiņiem.