Vista cepta ar kazas sieru un garšaugiem, pasniegta ar puraviem krēmīgā buljona mērcē
4 personām vajadzēs:
Vista -1 gab
Citrons - 1 gab
Rozmarīns - 2 zariņi
Garšvielas (sāls, pipari)
Buljonam:
Sīpols - 1 gab
Burkāns - 1 gab
Ķiploki - 2 daiviņas
Pētersīļi - 1 bunte
Lauru lapa - 1 gab
Garšvielas
Kazas siera pildījums:
Kazas siers (svaigais) - 200 gr
Sviests - 75 gr
Maize - 50 gr
Estragons - 2 zariņi
Koriandrs - 4 kātiņi
Ķiploki - 2 daiviņas
Čilli - 1/4 gabala
Medus - 1 ēdamkarotes
Citrons - 1/2 gabala
Puravi - 4 gab
Sviests - 30 gr
Saldais krējums - 200 ml
Olas - 4 gab
Baltvīns - 100 ml
Svaigi zaļumi - 1 buntīte
Garšvielas
Vistu sadala cepšanai, no atlikušā kaulu karkasa sagatavo buljonu, katliņā apcep kaulus, tad pievieno sīpolus - pārgrieztus uz pusēm, burkānus - sagrieztus lielākos gabalos, ķiplokus, lauru lapas, pētersīļus un garšvielas. Uzvāra līdz veidojas buljona garša.
Vistas gabalos, apber to ar garšvielām, pārlej ar izspiestu citrona sulu, pievieno rozmarīnu un ķiplokus un atstāj ievilkties vēsā vietā apmēram 2h.
Sagatavo masu pildījumam, virtuves kombainā liek kazas sieru, sviestu, citrona sulu, garšaugus, ķiplokus un medu, pievieno nedaudz garšvielas. Masu sakuļ līdz veidojas viendabīga konsistence.
Ņem sagatavotos vistas gabalus un piepaceļ vistas ādu, pildījumu uzklāj uz vistas gaļas un apsedz ar ādu. Vistas kaulu karkasu buljonu liek cepeštraukā, pa virsu kārto vistas gabalus, apsedz ar vāku vai foliju un liek cepeškrāsnī uz 40 minūtēm 180C.
Puraviem atdala baltās daļas, izmazgā, liek vārošā sāls ūdeni un apvāra 5 minūtes, izņem no novārījuma un atdzesē, pannā liek sviestu un uzkarsē, pievieno puravus, viegli apcep, pārlej ar baltvīnu un izvāra lieko alkoholu, pārlej ar saldo krējumu, pievieno garšvielas. Izņem puravus un atstāj atsevišķā traukā, siltā vietā. Mērci izkāš un ielej karstu sakūltu olu dzeltenumos, izmaisa līdz sāk biezēt, pievieno sasmalcinātus zaļumus un pārlej puraviem.
Uz šķīvja liek vistas cepeša gabalu un blakus puravu krēmīgā mērcē.