Jogurtā un zāļu tējā marinēta mencas fileja ar spinātiem

Ingmārs Ladigs
Sastāvdaļas: 

4 personām vajadzēs :

Mencas vai zandarta fileju - 4 gabalus 150 g katru (kopā ap 600 g)

Bez piedevu jogurtu - 200 g 

No 1 citrona norīvētu miziņu 

Zāļu tēja - 2  karotes

Ķiploka daiviņas - 2

Sāli un piparus pēc garšas

Eļļu cepšanai

 

Spinātiem ar sviesta baltvīna mērci:

Svaigus spinātus (notīrītus, sagatavotus cepšanai) - 800 g

Zariņu timiāna - 1

Nelieli sīpolus - 2

Ķiploku daiviņas - 3

Sviesta - 75 g

Ragāru tējas uzlējums - 100 ml

Baltvīna - 200 ml

Sāls, pipari, šķipsna svaigi malta muskatrieksta 

Pagatavošana: 

Zivi apkaisa ar garšvielām. Jogurtu sajauc ar tēju, pievieno citrona miziņu, ķiplokus, pārlej filejām un atstāj ledusskapī ievilkties. Uzkarsē pannu un eļļā, no vienas puses, viegli apcep zivi, tad to pārliek ar cepam papīru izklātā cepešplātī un pabeidz cept krāsnī 180 grādos 15 minūtes.

 

Spinātus liek bļodā, pārlej ar tējas novārījumu un apmaisa. Pannā apcep sakapātus sīpolus un ķiplokus, pievieno timiānu, sviestu, tad spinātus, ātri apmaisa un beigās pievieno novārītu baltvīnu un garšvielas.

 

Pasniedz, zivs gabaliņiem liekot blakus spinātus un beigās pārlej ar mērci, kas palikusi pannā pēc spinātu sagatavošanas.

Padalies

Citas receptes