Ar burkāniem un smiltsērkšķi pildītas pankūkas
Pankūkām:
Milti – 300g
Cukurs - 3 ēdk.
Piens – 2gl.
Eļļa - 1 ēdk.
Eļļa cepšanai
Pa šķipsniņai sāls un cepamā pulvera
Pildījumam:
2 pankūkām nepieciešams:
Burkāni – 600g
Smiltsērkšķi (ogas, biezenis vai sula) - 50g
Gabaliņos sagrieztas žāvētas aprikozes - 50g
Karija pulveris - ½ tējk.
Cukura (tikai, ja nepieciešams) 1-2 ēdk.
Sajauc miltus ar cukuru, sāli un cepamo pulveri, pievieno nepilnu glāzi piena, sakuļ biezu mīklu, kamēr tajā vairs nav kunkuļu. Tad pielej eļļu, iemaisa. Pievieno pienu, līdz iegūst mazliet biezāku mīklu kā plānajām pankūkām. Ļauj mīklai 15 minūtes pastāvēt, lai milti uzbriest.
Cep eļļā plānās pankūkas no abām pusēm zeltainas.
Burkānus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Liek katlā ar vāku, kopā ar aprikozēm un smiltsērkšķi, sautē apmēram 5-10 minūtes, līdz burkāni ir mīksti. Noņem vāku, ļauj sulai iztvaikot. Pievieno garšvielas, ja vajag – arī cukuru, izmaisa.
Tin pankūkās, pasniedz nekavējoties.
FOTO: Laura Krampe