Mandeļu piena pudiņš ar mīkstinātu sukāžu juku un piena ievārījumu

Ingmārs Ladigs
Sastāvdaļas: 

Mandeļu piena pudiņam (10 gabaliem) :

 

Mandeles nolobītas - 250 gr

Piens - 625 ml

Saldais krējums - 125 ml

Cukurs - 150 gr

Želantīns - 5 plāksnes

Vaniļas pogaļa - 1 gab

 

Sukādes (dzērveņu, rabarberu, cidoniju) - 100gr

Apelsīnu sula (vai kāda cita skābāka) - 200 ml

 

Piena ievārījums:

Piens - 1 l

Cukurs - 500 gr

Pagatavošana: 

Mandeles (ja tās ir nelobītas) liek vārošā ūdenī un pavāra līdz lobās nost čaumala, nolobītās mandeles liek virtuves kombainā un sasmalcina līdz veidojas viendabīga masa, pamazām kuļot lej klāt  pienu, 500 ml no daudzuma, kad sastāvdaļas sakūlušās liek katliņā, pievieno vaniļas pogaļu un lēnām silda 5 minūtes, lai pienā ievelkas mandeļu garša. Virtuves sietā liek marli un izkāš pienu, lai atbrīvotos no mandeļu drupačām, marli labi izspiež, lai viss labums paliek pienā. Atlikušo pienu sajauc ar saldo krējumu un pievieno izmērcētas želantīna plāksnes, lej katliņā un silda līdz želantīns izkusīs, pielej izsildīto masu klāt mandeļu pienam, pievieno cukuru un vēl 2 minūtes pasilda katliņā, bet nevāra. Sagatavoto masu lej formiņās un atstāj ledusskapī, kamēr sastingst.

                                     

Sukādes izņem no iepakojuma un sasmalcina, pārlej ar apelsīnu sulu un atstāj uz laiku, lai mīkstinās.

 

Piena ievārījums - ņem lielāku katlu, vēlams ar biezu katla pamatni, sajauc pienu ar cukuru un strauji uzvāra, pēc tam samazina karstumu un vāra apmēram 3 stundas, lai veidojas bieza masa. 

 

Mandeļu piena pudiņu izņem no formas, virsū liek karoti sukāžu jukas un pārlej ar piena ievārījuma mērci.

 

Vasaras sezonā liek virsū svaigas ogas un ogu mērces. 

Padalies

Citas receptes