Dārzeņu saldējumi
Saldējuma pamatmasai:
Biezpiens - 100g
Jogurts bez piedevām - 100g
Kokosriekstu piens - 100g
Pūdercukurs - 100g
Violetajam saldējumam:
Cepta biete - 1
zemenes vai avenes - 100g
Svaigs ingvers - 1 tējk.
Šķipsniņa vaniļas
Zaļajam saldējumam:
Zaļie zirnīši, sasaldēti vai blanšēti – 1 glāze
liela bunte piparmētru - 1
rabarberu kāts, izsautēts - 1
Oranžajam saldējumam:
Burkānu biezenis vai sula - 1 glāze
Sula no 1 apelsīna (pēc vēlēšanās)
Šķipsniņa malta kardamona
Šķipsniņa rīvētas apelsīna miziņas
Šķipsniņa vaniļas
Samaļ blenderī viendabīgā masā biezpienu ar jogurtu. Kokosriekstu pienu patur ledusskapī - atverot bundžu, baltā masa un ūdens būs atsevišķi. Ņem 100g baltās masas, pievieno biezpiena masai, liek klāt cukuru, un visu ar mikseri saputo krēmīgā, gaisīgā masā.
Samaļ blenderī izvēlēto dārzeņu masu, izberž caur sietu. Samaisa ar uzputoto krēmu. Liek saldētavā vismaz uz 4 stundām. Ja ir saldējuma mašīna, izmanto to. Ja nav - jāatceras ik pa 30 min. izņemt saldējumu un izmaisīt ar dakšiņu, lai neveidojas ledus kristāli.
FOTO: Laura Krampe