Cepts cidoniju flāns ar bumbieri un svaigu estragonu cidoniju sīrupā

Ingmārs Ladigs
Sastāvdaļas: 

Cidonijas smalki sagrieztas - 2 ēdamkarotes

Sviests - 30 gr

Cukurs - 140 gr

Olu dzeltenumi - 3 gab

Cidoniju sula - 60 ml

Piens - 200 ml

Olu baltums - no 3 olām

Bumbieri - 2 gab

Cidoniju sula - 100 ml

Cukurs - 100 gr

Svaigs estragons - 1 zariņš

Nedaudz sāls

Pagatavošana: 

Putotājā liek sviestu un sakuļ, pievieno cukuru, sagrieztas cidonijas, pēc laika pievieno olu dzeltenumu, tad miltus, izmaisa un pievieno cidoniju sulu un beigās pievieno pienu, labi izmaisa.

 

Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iemaisa (iecilā) cidoniju masā. Liek karstuma izturīgos traukos - cep 160C ūdens peldē 40 minūtes. Flānu izņem no krāsns un atdzesē.

 

Cidoniju sulu sajauc ar cukuru un katliņā uzvāra, liek klāt nomizotu bumbieri, kurš sagriezts daiviņās un mirkli pasilda, noņem no uguns un pievieno svaiga estragona lapiņas, atdzesē.

 

Deserta traukā liek bumbieri, klāt liek cidoniju flānu un visu pārlej ar cidoniju sīrupu.

Padalies

Citas receptes