Cepts cidoniju flāns ar bumbieri un svaigu estragonu cidoniju sīrupā
Cidonijas smalki sagrieztas - 2 ēdamkarotes
Sviests - 30 gr
Cukurs - 140 gr
Olu dzeltenumi - 3 gab
Cidoniju sula - 60 ml
Piens - 200 ml
Olu baltums - no 3 olām
Bumbieri - 2 gab
Cidoniju sula - 100 ml
Cukurs - 100 gr
Svaigs estragons - 1 zariņš
Nedaudz sāls
Putotājā liek sviestu un sakuļ, pievieno cukuru, sagrieztas cidonijas, pēc laika pievieno olu dzeltenumu, tad miltus, izmaisa un pievieno cidoniju sulu un beigās pievieno pienu, labi izmaisa.
Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iemaisa (iecilā) cidoniju masā. Liek karstuma izturīgos traukos - cep 160C ūdens peldē 40 minūtes. Flānu izņem no krāsns un atdzesē.
Cidoniju sulu sajauc ar cukuru un katliņā uzvāra, liek klāt nomizotu bumbieri, kurš sagriezts daiviņās un mirkli pasilda, noņem no uguns un pievieno svaiga estragona lapiņas, atdzesē.
Deserta traukā liek bumbieri, klāt liek cidoniju flānu un visu pārlej ar cidoniju sīrupu.