SIA “Lat Eko Food”
BIOLOĢISKIE BĒRNU BIEZEŅI "RŪDOLFS"
2011. gadā Latvijas veikalu plauktos nonāca pirmie Latvijā un no vietējām izejvielām ražotie biezenīši bērniem “Rūdolfs – gardais mammas biezenis”. Egija Martinsone, bio biezenīšu ražotnes izveidotāja stāsta, ka ražošanas pirmssākums bija personīgā pieredze, kad, piedzimstot dēlam, viņa saprata, ka Latvijā nekas no gatavās pārtikas mazuļiem netiek ražots.
Konsultācijas ar ārstiem Egiju pārliecināja, ka bērnam uzturā vislabāk ir lietot sava reģiona pārtiku. Tā kā Latvijā gatavu produktu veidā bērnu pārtika nebija pieejama, kopīgā projektā ar Latvijas Valsts Augļkopības Institūta zinātniekiem un Latvijas Pediatru – gastroenterologu asociācijas pediatriem uzņēmīgā mamma sāka izstrādāt šos produktus tieši Latvijas bērniem. Egija saka - ne mirkli nešaubījos, ka man ir jārealizē šis projekts un jādara viss, lai Latvijas bērniem būtu iespēja lietot savā uzturā atbilstošu un veselīgu pārtiku.
Šobrīd, 2014. gadā liela entuziasma un neatlaidīga darba rezultātā Latvijā ir atklāta pirmā bioloģiskās bērnu pārtikas ražotne - “Rūdolfs” ir izaudzis līdz savai rūpnīcai. Tajā ražos bio biezeņus bērniem gan no augļiem, gan dārzeņiem, arī ar piena, jogurta un gaļas piedevām. Rūpnīcai izejvielas piegādās Latvijas bioloģiskie zemnieki, bet tā kā tajā var pārstrādāt līdz 5 tonnām augļu un dārzeņu dienā, bioloģiskās izejvielas iepirks arī no ārvalstīm. Daļa produkcijas nonāks līdz Latvijas bērnu punčiem, bet daļa “Rūdolfu” tiks eksportēti.
Un kas ir Rūdolfs? Tas ir Egijas Martinsones dēliņš, ar kuru arī viss sākās. Viņš arī bija tas, kurš lepni pārgrieza atklāšanas lentu jaunajai rūpnīcai.
Citi stāsti
aa