Lieliska garša

 

Garšas izjūta katram sava, un pat varenākie pasaules gardēži strīdas, kas garšo labāk. Tomēr ir  loģiski, ka bioloģiskā pārtika garšo lieliski – tā aug auglīgā un veselīgā augsnē, kurā ir labs un līdzsvarots minerālvielu sastāvs, augi satur vairāk sausnas un nav ūdeņaini. Bioloģiski audzēti produkti satur vairāk mikroelementu un atsevišķu vitamīnu, un būtiski tas, ka tie aug dabīgā ritmā, nesteidzināti, un tāpēc to garša ir svaiga, pilnīga un niansēta. Tiem ir dots laiks izaugt un nobriest.

 

Bioloģiskie zemnieki audzē daudzveidīgākas šķirnes nekā industriālie lielaudzētāji, kuri pieturās pie dažām – izturīgākajām, labāk transportējamajām šķirnēm, līdz ar to varam apgūt daudz plašāku garšu spektru.

 

Bioloģisko pārtiku ēdam tās sezonā, kad tā garšo vislabāk, un zemnieki audzējamās šķirnes izvēlas pēc to kvalitātes un garšas īpašībām, nevis domājot par tālu transportēšanu un ilgu uzglabāšanu. Bioloģiskos dārzeņus novāc un pārdod tad, kad tie ir gatavi, nevis puszaļus, lai varētu tālu transportēt.

 

Gaļas eksperti ir pārliecināti – bioloģiskā gaļa garšo labāk, tās garša ir pilnīgāka, bagātīgāka – jo gaļas garšu ietekmē tas, ko ēd lopi. Jo labāka un dabīgāka barība, jo gardāka gaļa. Turklāt dzīvniekiem ir mierīga dzīve, un – jo mazāk stresa, jo labāka gaļa. Zāli ēduši gaļas lopi ir liesāki, to gaļa nav padarīta treknāka, kontrolējot barošanu. Vistas gaļa garšo tīri, un, pateicoties garšas intensitātei, arī pietiek ar mazāku porciju. Ja vien spējam apstāties...

 

Bioloģiskā pārtika tiek ļoti stingri kontrolēta, tāpēc varam būt droši ne tikai par tās garšu, bet arī kvalitāti.

 

Pārstādāta bioloģiskā pārtika – maize, piena produkti, pasta, konservi, brokastu pārslas un daudzi citi, nesatur mākslīgos aromatizētājus un garšas pastiprinātājus. Tīra, īsta garša.

 

Bet vislabāk garšu var novērtēt, ēdot. Citi saka – garšo kā bērnībā, citi – tik labi kā nekas cits. Atrodi savu bioloģisko produktu un izgaršo! 

 

 

Padalies