Kartupeļu krēmzupa ar redīsiem
Dita Lase
Sastāvdaļas:
Sīpols - 1
Jaunie kartupeļi - 3
Dārzeņu buljons - 500 ml
Piens – 100 ml
Sviests vai eļļa - 2 ēdk.
Lapas un redīsi no 1 redīsu buntītes
Sāls, pipari, muskatrieksts
Pagatavošana:
Sīpolu un kartupeļus nomizo, sagriež gabalos. Redīsu lapiņas noskalo, nosusina. Redīsus sagriež plānās šķēlītēs.
Sviestā pasautē sīpolu, tad pievieno buljonu, kartupeļus un redīsu lapiņas. Sautē 15 – 20 min., līdz kartupeļi mīksti. Pulsēšanas režīmā samaļ blenderī viendabīgu, pievieno pienu, garšvielas, vēlreiz uzsilda.
Pasniedzot liek zupā redīsu šķēlītes.
FOTO: Laura Krampe
Padalies