Ābolu salāti ar topinabūru nogatavinātu govs sieru un riekstiem

Ingmārs Ladigs
Sastāvdaļas: 

4 porcijām vajadzēs:

Āboli - 4gab

Topinambūrs - 4gab

Lazdu rieksti - 75gr

Nogatavināts govs siers - 150gr

Seleriju kāti - 2gab

Sviests - 50gr

Citrons - 1gab

Jāņogu sula (vai želeja) - 50gr

Garšvielas

Svaigi zaļumi

Pagatavošana: 

Topinambūrus nomazgā (ja vēlās nomizo) un griež plānās škēlītēs. Diviem āboliem izņem serdes un sagriež arī plānās šķēlēs.  Ābolus un topinambūru sajauc ar izspiestu citrona sulu. Lazdu riekstus sadrupina, seleriju kātu sagriež. Nogatavinātu govs sieru griež plānās škēlītēs.

 

Atlikušos ābolus nomizo un izņem serdes,smalki sagriež, katliņā uzvārā līdz āboli jūk ārā, pievieno jāņogu sulu un sviestu, labi izkuļ, pieliek garšvielas.

 

Pie āboliem un topinambūra kas sajuakti ar citrona sulu pievieno sagrieztu seleriju un sadrupinātus riekstus, liek uz šķīvja kopā ar plāni sagrieztu sieru un svaigiem zaļumiem, blakus pieliek karoti ar ābolu biezeni.

Padalies

Citas receptes