Ābolu salāti ar topinabūru nogatavinātu govs sieru un riekstiem
4 porcijām vajadzēs:
Āboli - 4gab
Topinambūrs - 4gab
Lazdu rieksti - 75gr
Nogatavināts govs siers - 150gr
Seleriju kāti - 2gab
Sviests - 50gr
Citrons - 1gab
Jāņogu sula (vai želeja) - 50gr
Garšvielas
Svaigi zaļumi
Topinambūrus nomazgā (ja vēlās nomizo) un griež plānās škēlītēs. Diviem āboliem izņem serdes un sagriež arī plānās šķēlēs. Ābolus un topinambūru sajauc ar izspiestu citrona sulu. Lazdu riekstus sadrupina, seleriju kātu sagriež. Nogatavinātu govs sieru griež plānās škēlītēs.
Atlikušos ābolus nomizo un izņem serdes,smalki sagriež, katliņā uzvārā līdz āboli jūk ārā, pievieno jāņogu sulu un sviestu, labi izkuļ, pieliek garšvielas.
Pie āboliem un topinambūra kas sajuakti ar citrona sulu pievieno sagrieztu seleriju un sadrupinātus riekstus, liek uz šķīvja kopā ar plāni sagrieztu sieru un svaigiem zaļumiem, blakus pieliek karoti ar ābolu biezeni.