Latvijā atklāta pirmā bioloģiskās bērnu pārtikas ražotne “Rūdolfs”
Uzņēmums “Lat Eko Food” šī gada 10. oktobrī Ādažos atklāja no jauna uzbūvētu rūpnīcu, kurā ražos bioloģisko bērnu pārtiku. Rūpnīcas jauda ir tāda, ka tā varētu pārstrādāt visu Latvijas bioloģisko augļu un dārzeņu ražu. Projekts tapis ar Eiropas Savienības struktūrfondu, Viļa Vītola seniora un Viļa Vītola juniora līdzfinansējumu – tajā ieguldīti aptuveni četri miljoni eiro.
“Latvijas bioloģisko augļu un dārzeņu audzētājiem būs iespējas realizēt savu ražu, turklāt pārstrādē radītā pievienotā vērtība paliks Latvijā”, saka Gustavs Norkārklis, Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas vadītājs.
Uzņēmuma plānotais ražošanas apjoms būs ap piecām tonnām augstvērtīgas bērnu pārtikas dienā. Paredzēts, ka 80% saražoto gardo biezeņu tiks eksportēti uz dažādām pasaules valstīm. Jaunās ražotnes standarti atbilst visām Eiropas Savienības augstākajām prasībām gan bērnu pārtikas, gan bioloģisku produktu ražošanā, kā arī jaunākajiem zinātnes sasniegumiem.
Uzņēmumam “Lat Eko Food” tikai četros gados izdevies izaugt no maza nišas produkta par lielu ražotni, kura jau šobrīd eksportē savus biezeņus uz Kuveitu, Koreju, Lielbritāniju, kurām tuvākajā laikā pievienosies daudzas citas valstis.
Uzņēmums apņēmies iepirkt izejvielas arī no tiem Latvijas bioloģiskās produkcijas audzētājiem, kuri nespēs nodrošināt lielus apjomus, tajā pašā laikā uzņēmuma vadītāja Egija Martinsone sola, ka kvalitātes prasības būs visaugstākās.