Aicinām iepazīt bioloģiskās pārtikas garšas «Riga Food» bio kvartālā

 

No 4. līdz 6. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā «Ķīpsala» norisināsies Baltijas lielākā pārtikas izstāde «Riga Food». Tās apmeklētāji īpaši iekārtotajā bio kvartālā hallē 1A varēs atklāt bagātīgo Latvijas bioloģiskās pārtikas pasauli – satikt ražotājus, nogaršot viņu radītos produktus un tos iegādāties tieši no zemnieku rokām.

 

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) aicina ciemos pie info un degustāciju stenda, kur ikviens varēs uzzināt vairāk par bioloģiskās pārtikas ražošanas principiem un vērtībām, nobaudīt izcilākos bioloģiskos produktus un piedalīties konkursā ar gardām un veselīgām balvām.

 

Blakus stendos izstādes bio kvartālā būs sastopami dažādi bioloģiskie ražotāji ar plašu produktu klāstu – no šitake sēnēm un kazas sieriem līdz kaņepju eļļai un aromātiskām tējām. Bioloģiski sertificēto ražotāju vidū būs sēņu saimniecība «Garīkas», dabas kosmētikas un tēju ražotne «Janavas», kazas siera meistari no saimniecības «Birznieki», uzņēmums «Kanepex» ar kaņepju un rapšu produktiem, sadarbības grupa «Vidzemes bio āboli un ogas», Latgales garšas piedāvās piensaimnieku kooperatīvs «Viļāni» ar zīmola «Bryunaļa» produktiem un būs pārstāvēta arī sieviešu veselības tēju ražotne «Pro Natural».

 

«Mūsu mērķis ir parādīt, cik daudzveidīgi un augstvērtīgi ir Latvijā ražoti bioloģiskie produkti. Bioloģiskie zemnieki ne tikai nodrošina sabiedrību ar kvalitatīvu un drošu pārtiku, bet arī rūpējas par vidi un bioloģisko daudzveidību,» uzsver Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas valdes priekšsēdētājs Raivis Bahšteins.

 

Pēc lielās apmeklētāju intereses pērn, šoreiz «Riga Food» apmeklētājus pārsteigs ievērojami plašāks bioloģisko produktu klāsts. Bio kvartālu hallē 1A varēs atrast, meklējot zaļo ekolapiņu stendu noformējumā – bioloģiskās pārtikas atpazīšanas zīmi. Savukārt vairāki citi bioloģiski sertificēti pašmāju ražotāji un to produkti būs atrodami arī citviet izstāžu centra hallēs, tostarp Inovāciju stendā.

Padalies