Nācis klajā "Bioloģiskais ceļvedis patērētājam"

Kad Latvijā sāka audzēt bioloģisko pārtiku? Kur ir bioloģiskās lauksaimniecības saknes? Kāpēc augsne ir pats svarīgākais bioloģiskajā lauksaimniecībā? Kā bioloģiski audzē dārzeņus, augļus, gaļu? Kāpēc ir vērts pirkt bioloģisko pārtiku – ko tas dod cilvēkam un videi?

 

Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem atbild jaunais izdevums “Bioloģiskais ceļvedis patērētājam”.  Tas stāsta arī par to, kā bioloģisko pārtiku atpazīt, kā notiek bioloģisko produktu sertifikācija. Tāpat tajā apkopota informācija par bioloģiskās pārtikas iegādes vietām. Ceļvedi papildina bioloģisko lauksaimnieku un ražotāju portreti,  tāpat tajā atradīsiet Ingmāra Ladiga un Ditas Lases radītās receptes, kas iedvesmos bioloģiskās pārtikas gatavošanai. Ceļvedī izmantotas fotogrāfijas, kas uzņemtas Latvijas bioloģiskajās saimniecībās un ražotnēs.

 

Ceļveža autore un sastādītāja ir Liene Brizga-Kalniņa, savukārt sadaļas par atsevišķām produktu grupām rakstījusi Dagne Vaskopa no “Četras sezonas”, un sadaļu par pesticīdiem – Jana Simanovska. Fotogrāfiju autors – Kaspars Teilāns. Ceļvedis tapis, konsultējoties un sadarbojoties ar Latvijas bioloģiskajiem lauksaimniekiem.

 

Gustavs Norkārklis, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas vadītājs saka: “Uz jautājumu, kāpēc izvēlēties bioloģisko pārtiku, atbilde ir pavisam vienkārša – izvēloties bioloģisko pārtiku, mēs atbalstām ilgtspējīgas, vidi saudzējošas lauksaimniecības attīstību Latvijā.  Ceram, ka “Bioloģiskais ceļvedis patērētājam” būs noderīgs palīgs pārtikas produktu izvēlē un radīs izpratni par bioloģiskās pārtikas nozīmi cilvēka veselībai un veselīgai videi.”

 

Ceļvedis ir pieejams elektroniskā veidā, savukārt drukātā veidā izdevumu var iegūt savā rīcībā, sazinoties ar Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociāciju – [email protected]. Izdevums ir pieejams bez maksas. Izdevums finansēts ar Eiropas Savienības un LR Zemkopības ministrijas atbalstu.

Padalies