Ziedputekšņi ar taukšķētiem griķiem un bumbieru ceptā kale kāpostu lapā

Ingmārs Ladigs
Sastāvdaļas: 

4 personām vajadzēs:

Griķi - 200 gr

Eļļa cepšanai - 1 l

Bumbieris - 2 gab

Cidonijas - 2 gab

Sviests - 20 gr

Kale kāposta lapas - 2 gab

Sviests - 30 gr

Medus - 15 gr

Ziedputekšņi - 20 gr        

Svaigi zirņu dzinumi (dekoram)

Garšvielas (sāls, muskatrieksts)

Pagatavošana: 

Kale kāposta lapas atdala no stingrajiem seržu dzinumiem, sadala porciju gabalos, ņem nedaudz ūdens, sajauc ar sviestu un pievieno garšvielas. Uzvāra kāpostu lapas, 30 sekundes patur novārījumā un liek uz salvetes nosusināties. Krāsni uzsilda līdz 120C un kaltē 30 minūtes.

 

Bumbierus nomizo, atdala serdes un pārgriež uz pusēm. Virsū uz rīves sarīvē cidoniju, liek folijā un cep 7-10 minūtes 170C. Izņem no krāsns, atdzesē, saspaida ar dakšiņu, lai veidojas viendabīga masa.

 

Uzsilda eļļu līdz 180C un liek sausus griķus eļļā. Kad griķi sasprāgts un paceļas virspusē, tad ar sietiņu izņem no eļļas un uz salvetes nosusina liekās taukvielas. Taukšķētiem griķiem uzber garšvielas, atdzesē, tad sajauc ar bumbiera masu.

 

Uz šķīvja servē kale kāpostu lapas, liek virsū taukšķētus griķus ar bumbieru, liek zirņu dzinumus, pārlej ar medu un pārkaisa ar ziedputekšņiem.

Padalies

Citas receptes