Ceptu biešu salāti ar marinētu tofu

Dita Lase
Sastāvdaļas: 

Krāsnī cepta biete - 1

Apelsīni - 2

Tofu bez piedevām - 50g

Riekstu eļļa (valrieksti, mandeles, ķirbju sēklas...) - 2 ēdk.

Balzametiķis - 1 tējk.

Svaigi rīvēts ingvers - 1 tējk.

Malts kanēlis - ¼ tējk.

Sāls pēc garšas, šķipsniņa cukura

Sasmalcināti pētersīļi (vai baziliks, vai piparmētra)

Pagatavošana: 

Bieti ietin folijā, izcep krāsnī 200 C, apmēram 40 min. Atdzesē, nomizo, sagriež plānās šķēlītēs – ap 2 mm. Tofu sagriež plānās šķēlītēs. Apelsīnam nogriež mizu tā, lai redzams mīkstums. Sagriež šķērsām plānās šķēlītēs.
Izspiež sulu no otra, nesagrieztā apelsīna, pievieno eļļu, etiķi, ingveru, kanēli, pa šķipsniņai cukura un sāls. Marinādi sadala 2 daļās, vienā liek tofu, otrā – bietes, un iztur 20 min.

Pasniegšanai domātajā šķīvī secīgi pa apli kārto biešu, tofu un apelsīnu šķēlītes, pārkaisa zaļumus. Marinādi izmanto kā mērci.

FOTO: Laura Krampe

Padalies

Citas receptes