Ar burkāniem un smiltsērkšķi pildītas pankūkas

Dita Lase
Sastāvdaļas: 

Pankūkām:

Milti – 300g

Cukurs - 3 ēdk.

Piens – 2gl.

Eļļa - 1 ēdk.                                 

Eļļa cepšanai

Pa šķipsniņai sāls un cepamā pulvera

 

Pildījumam:

2 pankūkām nepieciešams:

Burkāni – 600g

Smiltsērkšķi (ogas, biezenis vai sula) - 50g

Gabaliņos sagrieztas žāvētas aprikozes - 50g

Karija pulveris - ½ tējk.

Cukura (tikai, ja nepieciešams) 1-2 ēdk.

Pagatavošana: 

Sajauc miltus ar cukuru, sāli un cepamo pulveri, pievieno nepilnu glāzi piena, sakuļ biezu mīklu, kamēr tajā vairs nav kunkuļu. Tad pielej eļļu, iemaisa. Pievieno pienu, līdz iegūst mazliet biezāku mīklu kā plānajām pankūkām. Ļauj mīklai 15 minūtes pastāvēt, lai milti uzbriest.

Cep eļļā plānās pankūkas no abām pusēm zeltainas.
Burkānus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Liek katlā ar vāku, kopā ar aprikozēm un smiltsērkšķi, sautē apmēram 5-10 minūtes, līdz burkāni ir mīksti. Noņem vāku, ļauj sulai iztvaikot. Pievieno garšvielas, ja vajag – arī cukuru, izmaisa.

Tin pankūkās, pasniedz nekavējoties.

FOTO: Laura Krampe

Padalies

Citas receptes